Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Η κυβερνηση μου

Eιπα να μην συμμετασχω στον καταρτισμο καμμιας κυβερνησης αλλα μετα και την προσκληση του αγαπητου φιλου σκρουτζακου θα το κανω. Μην το δωσετε ομως σημασια γιατι ολα τα υπουργεια που θα μοιρασω ειναι ανευ χαρτοφυλακιου. Και φυσικα ανεξοδα μοιρασμενα

Αρχιζω λοιπον την διανομη.

Υπουργειο Δικαιοσυνης: θανασης μακεδονας. Οχι δεν τον εβαλα στο Μακεδονιας Θρακης επειδη πιστευω οτι εμας τους Μακεδονες μας αρμοζει καλυτερη τυχη απο ενα πεθαμενο υπουργειο. Οποτε αυτοματα κιολας το καταργω. Πρωθυπουργος ειμαι και οτι θελω κανω. Εδω ο αλλος εκλεισε την βουλη εν μια νυκτι.

Υπουργειο πολλιτιστικων και εικαστικων δραστηριοτητων: Φωτεινη. Με εξτρα αρμοδιοτητες στην διοργανωση εκθεσεων ζωγραφικης. Με αυξημενες αρμοδιοτητες και τρεξιματα για να μην της μενει και πολυ ελευθερος χρονος.

Υπουργειο Επικρατειας και μεταφορας προσωπικου: Εφη. Με ειδικη αποστολη να κρατα σταθερα το τιμονι. Να μην πινει οταν μας παει καπου και ετσι εμεις να εχουμε την ανεση να γουργουλιαζουμε απεριοριστα.

Υπουργειο ταξιδιων και τουρισμου: Ελενα γνωστη ως κορινοσκυλο. Επιτετραμμενη στις χωρες που θα παει και θα μας ξεναγει.

Υπουργειο αστα να πανε: Το κραταω εγω οπως ο Καραμανλης στην αρχη, του πολλιτισμου. Με την διαφορα οτι εκεινος τα εκανε σκατα γενικα και οχι μονο στον πολλιτισμο.

Υπουργειο αυτοπεποιθησης: Αννα πρωην μπουμπου. Για να μην μασαμε τιποτε.

Υπουργειο δημοσιων σχεσεων: Σκρουτζακος δικαιωματικα αφου καταφερε να τον συμπαθησω μεχρι και εγω κατι μπορει να κανει και για το καλο του συνολου.

Υπουργειο επικοινωνιας και ραδιοφωνικων εκπομπων: Ο Γιανης ο ψηλος απο την Πατρα. Οπως λεμε τα παιδια απο την Πατρα, αλλα σε πολυ καλυτερη εκδοση.

Υπουργειο "τα χωνει": Ο Παναγιωτης ο homemade. Ετσι για να τα χωνει αφοβα και με το νομο.

Υπουργειο Αιγαιου: Κανεις. Αλλωστε ετσι οπως παμε μπορει σε λιγο ουτε Αιγαιο να εχουμε. Γιατι να εχουμε υπουργειο

;Υπουργειο Δημοσιας ταξης: Θα τοποθετησω τον γιο μου. Επιτελους να βρεθει καποιος να δωσει αδεια στα παιδια των ΜΑΤ επ αοριστου χρονου.

Δεν θα βαλλω αλλους υπουργους. Ειμαι υπερ ενος ολιγομελους κυβερνητικου σχηματος οπως οι προκατοχοι μου στο τιμονι της χωρας.

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Μια βολτα στην μικρη Μοσχα

Βγηκα χθες το απογευμα μια βολτα με τα ποδια στην γειτονια μου να περπατησω λιγο να μου φυγει λιγη απο την σκασιλα που εχω.

Κατεβαινοντας απο το σπιτι μου λοιπον ακουω διπλα μου μια παρεα νεαρων κοριτσιων να συζητανε εις "απταιστον ρωσικην" ως ευρισκομενες σε κεντρικο σταθμο της Μοσχας.

Οχι δεν με ενοχλουν τα ρωσικα ουτε αυτοι που τα μιλανε.

Συνεχιζω το περιδιαβασμα στους γεματους απο κοσμο δρομους της αγορας ψαρευοντας ατακες απο αυτους που μιλανε μεταξυ τους.

Ψαχνω τις τσεπες μου και ωχχχ!!! ξεχασα τα τσιγαρα παλι.
Περιπτερο εν οψει. Μεσα απο το περιπτερο ακουγονται φωνες σαν καποιος να μιλαει σε τηλεφωνο, εις την "ρωσικην" παλι φυσικα
-Ενα στηβεσαντ κοκκινο μαλακο εχετε;
-Ντα...ακουγεται απο μεσα, δεν ξερω αν απευθυνοταν σε μενα η στον τηλεφωνικο συνομιλητη.
Μου δινει το πακετο πληρωνω και παλι η φωνη στα ρωσικα λεει "Σπασιμπα"

Αρχιζω να αμφιβαλλω για το που βρισκομαι, και οι αμφιβολιες μου γινονται σχεδον βεβαιοτητες οταν σε καποιες απο τις διαφημιστικες βιτρινες του δημου προσπαθω να καταλαβω τι ειναι αυτο που διαφημιζει, με την καταχωρηση εξ ολοκληρου γραμμενη στα ρωσικα.

Στο ιδιο και απαλλαχτο μοτιβο συνεχιζεται η περιηγησση μου στους δρομους της δυτικης πλευρας της πολης.

Δεν ξερω αν αυτο που συμβαινει ειναι κακο, δεν ξερω καν αν ειναι φυσιολογικο αλλα ριχνοντας μια ματια στην ιστορια της πολης ετσι ηταν παντα η Θεσσαλονικη, σκετο μπερδεμα. Οποτε......
Ομως αν καποιοι ερχονται σε μια ξενη πολη για να ζησουν για παντα μπορουν χωρις να αποποιηθουν την κουλτουρα τους να ενστερνιστουν καποια πραγματα που θα βρουν εκει και αναλογα να βαδισουν και ενα απο αυτα τα πραγματα, βασικο νομιζω, ειναι η γλωσσα του τοπου που τους δεχεται.

Ισως παλι, αναρωτιεμαι καμμια φορα, φταιμε και εμεις οι Ελληνες για αυτο που γινεται.
Οταν υπαρχουν ατομα που ολο τους το λεξιλογιο απαρτιζεται απο εκατο το πολυ εκατον πενηντα λεξεις, οταν εμεις οι ιδιοι πολλες λεξεις ελληνικες τις εχουμε αντικαταστησει με αγγλικους ορους, οταν αντι να γραφουμε ελληνικα χρησιμοποιουμε κατι ακαταλαβιστικα greeklish τοτε μοιραια και οι αλλοι δεν θα ενδιαφερθουν για την ομορφη γλωσσα μας που τοσους και τοσους μεγαλους και καταξιωμενους, παγκοσμια, λογοτεχνες ανεδειξε.

Παρακαλω μην δειτε το θεμα απο την λαθος πλευρα. Ο καθε ανθρωπος εχει δικαιωμα να μιλαει οποια γλωσσα θελει, απλα μια σκεψη κανω για καλυτερη συμβιωση με τους συμπολιτες μας που ηρθαν απο τις δημοκρατιες της πρωην ΕΣΣΔ.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Ασημωσε να σου ειπω την μοιρα σου

-Ασημωσε να σου ειπω την μοιρα σου!!!!!!!

-Να σου πω τα χαρτια η να σου διαβασω το ζωδιο σου;

Το πανερι εχει απ ολων των ειδων τις κουταμαρες.
Αφορμη για την αναρτηση αυτη πηρα απο μια τσιγγανα που μπηκε στο μαγαζι μιας γνωστης μου και την αναστατωσε με τις μπουρδες που της αραδιασε.
Δεν ενδιαφερθηκα να μαθω τι ακριβως της ειπε αλλα απο την αναστατωση που προκαλεσε στην φιλη καταλαβα οτι πρεπει αυτα που ειδε στο φλυτζανι και της τα μετεφερε να ηταν πολυ τραγικα.
Ποτε δεν κατεφυγα σε τετοιες λυσεις για να δω το μελλον μου και ουτε θα το κανω. Ριχνω καμμια ματια στα ζωδια στην εφημεριδα καμμια φορα περισσοτερο για την πλακα αλλα μεχρι εκει.

Τα μεντιουμ επισης δεν τραβηξαν ποτε την προσοχη μου και δεν νομιζω να γινει ποτε αυτο.
Ολα αυτα τα ατομα που θελουν την σωτηρια μας απο αρρωστειες απο την φτωχεια και απο την ανεχεια ας κοιταξουν πρωτα πως να σωσουν τον εαυτο τους χωρις τον οβολο των αναξιοπαθουντων θυματων τους και μετα τα λεμε.

Αν ηξεραν να διαβασουν το μελλον μας θα μπορουσαν να διαβασουν και το δικο τους και ισως να μαντευαν τα νουμερα του τζοκερ και δεν θα περιφερονταν στους δρομους για να εξαπατησουν και να τρομοκρατησσουν αφελεις.

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Πλατωνικος ερωτας

Αχ βρε Ελενα ολο δυσκολα μου βαζεις. Που να θυμηθω εγω τωρα τετοια; Λιγο η ηλικια, λιγο η αφασια που μας δερνει εμας τους αντρες δεν τα πολυδινουμε την πρεπουσα σημασια αυτα.
Τελος παντων θα κανω παλι μια ανασκαφη στο μυαλο μου αλλα μην τυχον και γελασετε θα σας πνιξω, χαχαχαχα

Πηγαιναμε μαζι στο σχολειο, στην ιδια ταξη μεταξυ μας υπηρχε παντα το ανταγωνιστικο στοιχειο, δεν μπορουσα βλεπεις τοτε να δεχτω οτι ηταν καλυτερη απο εμενα στα μαθηματα και παντα προσπαθουσα να την φτασω τουλαχιστον γιατι για να την ξεπερασω ουτε λογος.

Διαβαζαμε μαζι τα ιδια μικυ μαους αυτη με εμαθε να διαβαζω Μικρο Σεριφη και διαφορα αλλα βιπερ που επεφταν στα χερια της μου τα δανειζε. Παντα οταν την κοιταγα ενας κομπος ανεβαινε στο λαρυγγι μου και η γλωσσα μου δενοταν κομπος, δεν της ειπα ποτε ουτε μια γλυκια κουβεντα μην τυχον και καταλαβει πως ενοιωθα για αυτην ηθελα βλεπεις να φαινομαι τοτε σκληρο αντρακι.

Περασαμε μαζι ενα υπεροχο καλοκαιρι οταν διαβαζοντας για τις εξετασεις, ο δασκαλος μας εκανε μαθηματα τους δυο μας μονο. Τοτε ηταν η τελευταια φορα που ειμασταν τοσο κοντα και τοσο πολυ μαζι.

Περασαμε μαζι και στο γυμνασιο αλλα μετα οι προταιρεοτητες αλλαξαν και για μενα και γι αυτην. Τελικα εφτιαξε δεσμο με ενα παιδι το οποιο αργοτερα εγινε αντρας της. Την βλεπω που και που και χαιρομαι που ειναι καλα και ευτυχισμενη.

Ποτε δεν τολμησα να της πω πως ενοιωσα καποια στιγμη της ζωης μου για κεινη αλλα ειμαι σιγουρος οτι το καταλαβε και η ιδια αυτο.

Α βρε Ελενα που με πηγες.... ναξερες ποσο μακρυα

Αντε τωρα και μια πασα στην Φωτεινη, και σε οποιον αλλον θελει και μπορει

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Καλη καλπη σε οποιον παει να ψηφισει

"Η τρομοκρατια δεν θα σταματησει τους αγωνες των εργαζομενων" ελεγε παλια ενα συνθημα στους τοιχους και ειχα την τιμη η την βλακεια να το γραφω εγω.

Σημερα δεν ξερω τι ειναι αυτο που σταματησε τους αγωνες των εργαζομενων αλλα το τιμημα απο αυτην την ιστορια το πληρωνουμε ολοι μαζι ανεξαρτητα απο το πολιτικο χωρο(χαχαχα) που υποτιθεται οτι ανηκουμε ολοι.

Σημερα δεν υπαρχουν πολιτικοι χωροι, σημερα δεν υπαρχει τιποτε περα απο την βολεψη του καθενος απο εμας και των παιδιων του.

Τι να πεις σε μια κοινωνια, για ποια ιδεολογια να μιλησεις οταν ο αλλος ουτε το λογαριασμο της ΔΕΗ ειναι σε θεση να πληρωσει. Για να μην αρχισω να λεω για τα δανεια και τα λοιπα.

Σημερα που δεν ξερουμε αν τα λεφτα των ταμειων σε ποιες τσεπες ειναι και ποιες βιλες εχουν στησει, σημερα εχουμε εκλογες. Βρε!!! αν οι εκλογες αλλαζαν την ζωη μας θα ηταν παρανομες οπως πολυ σωστα ελεγε ενα παλιο συνθημα των αναρχικων.

Σιγα λοιπον μην παω να ψηφισω!! Για ποιο λογο; Για να δειξω οτι συμμετεχω σε μια φαρσοκωμωδια που θελει την εγκριση μου για να συνεχισει να τρωει τα λεφτα που πληρωνω για την συνταξη μου; Οχι, κυριοι, δεν θα παρω.

Σιγα μην κανω τον κοπο να παω στην καλπη, καλυτερα να παω στο πανηγυρι του χωριου μου. Αλλωστε για τα πανηγυρια ειμαστε.

Ας κανουν οτι θελουν μονοι τους, απο μενα εγκριση δεν εχει. Ας αλλαξουν φιλιες και κατευθυνση οι πολιτικοι και τοτε βλεπουμε. Ας γυρισουν να με κοιταξουν οχι μονο προεκλογικα αλλα και μετα και απο την αλλη φορα τα λεμε.

Ας γυρισουν να δουν και λιγο πως τα φερνω βολτα και πως μεγαλωνω τα παιδια μου πως ειναι να σπουδαζεις δυο παιδια, πως ειναι να μην εχεις λεφτα για την ασφαλεια σου και για τους λογαριασμους σου και να κοψουν και κατι απο τις τραπεζες και απο τους παχυλους τους μισθους που πολλαπλασιαζονται με τις συμμετοχες τους σε διαφορες επιτροπες (sic) και μετα να δωσω εγκριση και ισως παω να ψηφισω κιολας

Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Η κρητη στην Μακεδονια

"Οπου κι αν ειμαι η Ελλαδα με πληγωνει"

Σημερα ομως οχι, η Ελλαδα οχι μονο δεν με πληγωσε αλλα αντιθετα μου εδειξε το μεγαλειο της.

Σημερα λοιπον ηταν η επετειος της μαχης του Σκρα.
Δεν γνωριζω και πολλα απο την ιστορια του Α παγκοσμιου πολεμου αλλα στο Σκρα ενα χωριο πολυ κοντα στα συνορα με την ΠΓΔΜ εγινε η μαχη που αλλαξε ολη την ιστορια της εποχης εκεινης.

Στην μαχη εκεινη πολεμησαν τρεις μεραρχιες. Των Σερρων, του Αρχιπελαγους και της Κρητης και με τον ηρωισμο τους καταφεραν να αλλαξουν την ροη της ιστοριας της εποχης.
Στην μαχη εκεινη ολοι εδωσαν και την ψυχη τους μερικοι απο αυτους, οχι λιγοι, εδωσαν και την ζωη τους.

Σημερα βρεθηκα και εγω εκει στο Σκρα μετα απο προσκληση ενος φιλου για να δουμε ολες τις εκδηλωσεις και να το γλεντησουμε μετα με το μουσικοχορευτικο συγκροτημα που ηρθε απο την πανγκρητιο λεσχη Θεσσαλονικης.
Τα κοπελια της σημερινης Κρητης δεν χρειαστηκε να δωσουν την ζωη τους αλλα την ψυχη τους την εδωσαν απλοχερα για να τιμησουν με τον χορο και την μουσικη τους τους αξιους και ηρωικους τους προγονους.
Στο γλεντι που ακολουθησε δεν ελειψαν ουτε και οι μπαλωθιες ουτε φυσικα και το κεφι.

Φυσικα σημερα η αξια εκεινης της νικης ισως να μην μπορει να εκτιμηθει αλλα ειναι σημαντικο για ολους εμας τους νεοελληνες καμμια φορα να σκυβουμε το βλεμμα μας σε αυτες τις σελιδες της ιστοριας και "να μην ρωταμε τι εκανε η πατριδα για μας αλλα τι καναμε εμεις για την πατριδα."

Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Κοκκινη καρτα και μπινελικια

Σημερα θελω να ταξιδεψω...μακρυα... πολυ μακρυα.....

Και για οσους με παρακολουθουν γνωριζουν οτι τα ταξιδια που μου αρεσουν ειναι τα ταξιδια πισω. Πισω στο χωριο, στα παιδικα μου χρονια.

Ετσι ειναι αν δεν βλεπεις ευοιωνο μελλον πας πισω και θυμασαι τα χρονια της ξεγνοιασιας, οταν η ζωη κυλουσε ηρεμα μεν χωρις ρουτινα δε.

Μ αξιωσε λοιπον ο θεος στα δεκαεπτα μου να παιξω μπαλλα κι εγω στον θρυλικο ΠΑΟΚ Τραγιλου.
Μια Τεταρτη λοιπον και λογω ελλειψης παικτων ο προπονητης μου με εμπιστευθηκε την θεση του αριστερου μπακ. Ε ρε πλακες!!!!
Εγω μπακ;;;;; Χαχαχαααααααα
Απο τοτε εγινα σβουρας, ολο σβουρες εκανα γυρω απο τον εαυτο μου απο τις τριμπλες που μου εκαναν και εγω να τρεχω σαν την αδικη καταρα μεσα στο γηπεδο.
Η ενταση μου και το ρεζιλικι μου ηταν τοσο μεγαλο που το πηρα πολυ πατριωτικα στο τελος.
Σε μια επελαση του καλυτερου παικτη και αρχηγου των αντιπαλων βαζω καπως ατσαλα το ποδι μου και αυτος οπως ηταν και μεγαλοσωμος σωριαζεται φαρδυς πλατυς κατω και γεμιζει ενα γηπεδο με αρχηγο.
Οπως ηταν φυσικο και δικαιο πηρα στον πρωτο μου και τελευταιο αγωνα, την πρωτη μου και τελευταια κοκκινη καρτα.

Δεν θα πω τιποτε για το μπινελικι που επεσε απο τον προπονητη και τους συμπαικτες μου.
Βεβαια ολοι ηταν φιλοι μου και μετα τον αγωνα ολα ξεχαστηκαν.

Δεν με πειραξε ουτε η κοκκινη καρτα ουτε το μπινελικι ουτε και που χασαμε το ματς. Νοσταλγω ομως....

Νοσταλγω περισσοτερο απ ολα το μπινελικιασμα. Ναι αυτο νοσταλγω περισσοτερο γιατι τωρα πολλοι απ αυτους τους φιλους δεν υπαρχουν πια για να μου τα χωσουν με αγαπη και κατανοηση.
Μονο διαιτητες υπαρχουν για να σου κανουν παρατηρησεις και να σε βγαζουν κοκκινη καρτα.

Βλεπεις, Πετρο, εγω την καταστροφη του κοσμου που οπως λες ερχεται την ειδα λιγο πρωιμα με τον χαμο αγαπημενων φιλων και ανθρωπων που αγαπησα.

Γιατι για μενα καταστροφη του κοσμου ειναι οταν χανεις φιλους, και αγαπημενους ανθρωπους που μαζι τους εζησες, επαιξες, μαλωσες ......... μεγαλωσες.

Μονο αυτο


Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Πεζα ονειρα

Ζησε το ονειρο σου,λεει, και μην ονειρευεσαι την ζωη. χαχαχα

Καλο εεεε???

Να ζησεις το ονειρο σου. Ξεκαρδιστηκα στα γελια οταν το ακουσα!!!!!!

Οχι, δεν ονειρευομαι πια, δεν κανω ονειρα, δεν βλεπω ονειρα.

Την μερα δεν μπορω να ονειρευτω παρα μονο να βρω ενα μερος να παρκαρω το αμαξι μου το βραδυ οταν θα γυρισω σπιτι απο την δουλεια.

Να καταφερω να πληρωσω εγκαιρα τις δοσεις μου και τους λογαριασμους μου. Να ενα αλλο καλο ονειρο.

Να ειμαι σε θεση να μπορω να πινω καμμια μπυριτσα εστω στο μπαλκονι μου και να καπνιζω ενα τσιγαρακι χωρις να με τρωει το τι μου ειπε ο κτηνιατρος μου.
Ναι βρε!!!! Κτηνιατρο εχω. Ετσι που μας εκαναν την ζωη, σαν να ειμαστε ζωα σε κτηνιατρο θα παω

Τα βραδυνα παλι ονειρα, αν τυχει και κλεισω ματι δεν ειναι ονειρα.
Δεν ειναι ονειρο να βουτας στο κενο απο γεφυρες.
Δεν ειναι ονειρο να τρεχεις γιατι σε κυνηγουν χωρις να ξερεις ποιος και γιατι.



Αλλα αν επιμενετε κανω ονειρα οχι ομως για μενα. Το μονο ονειρο μου ειναι να βρουν μια δουλεια τα παιδια μου να μπορεσουν να ζησουν αξιοπρεπως.

Ασε καλυτερα, δεν κανω, ουτε και θελω να κανω ονειρα.

Μου φτανουν οι εφιαλτες της μερας


Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Ο διακοπτης στο off

Κατεβαζετe ποτε τον διακοπτη του μυαλου σας;

Υπαρχουν, πιστευω, καποιες δραστηριοτητες οι οποιες λειτουργουν καταλυτικα στην σκεψη και στην ιδιοσυγκρασια μας.

Νομιζω πως οταν τα πραγματα σκουραινουν ολοι χρειαζομαστε ενα delete των ασχημων σκεψεων.

Παντα σκεφτομουν ποιο μπορει να ειναι αυτο που ο καθε ανθρωπος χρειαζεται να κανει για να διαγραψει αυτες τις μαυρες και αρνητικες σκεψεις ουτως ωστε καποια στιγμη το μυαλο του, να αρχισει να ξαναγραφει θετικες σκεψεις και η ψυχη του να αποκτησει θετικη ενεργεια για να χαλαρωσουν οι μυες του σωματος του και να μπορεσει να διαβει το μοναπατι της ζωης ανωδυνα και ει δυνατον ευχαριστα.

Ξεσκαρταρισμα αρνητικων σκεψεων λοιπον και πως γινεται, το θεμα μας.

Δεν ειμαι σιγουρος αν υπαρχει κατι που να μπορει να πετυχει σε μενα για να κανω αυτο το ξεσκαρταρισμα, μια και λιγα ειναι τα πραγματα που μπορουν να με κανουν να ξεχασω το ρολοι και να μην δινω σημασια σε εξωτερικα ερεθισματα.

Το πρωτο νομιζω ειναι το να καθομαι και να γραφω διαφορα, δεν εχει σημασια τι και πως, απλα οταν το κανω "φευγω" και οποιος και να μου μιλαει απλα τον "γραφω" και αυτον, αθελα μου φυσικα.
Το διαβασμα επισης με φερνει καμμια φορα, και οταν το αναγνωσμα ειναι του γουστου μου, σε κατασταση "νιρβανα"
Θα ελεγα και το βαδισμα αλλα εκει αργω λιγο να "φυγω" πρεπει να περασει καποια ωρα μεχρι να αδειασει το μυαλο και να μην σκεφτομαι τιποτε.

Θα ηθελα να ψαχτειτε λιγο μεσα σας.
Υπαρχει κατι που οταν το κανετε μενει το μυαλο σας εκει;

Υπαρχει κατι που οταν ασχολειστε με αυτο δινετε ολο σας τον ειναι;

Υπαρχει κατι που σας κανει και βαζετε τον δικοπτη του μυαλου σας στο off?



scripta manes( τα γραπτα μενουν)

-Καλημερα....τι κανετε;
-Καλημερα... μια χαρα.... ψαχνουμε θεμα για αναρτηση χαχαχαχαχα
-Ρε συ!!!! Τι ευχαριστα προβληματα εχεις;

Η στιχομυθια που παρεθεσα ειναι περα για περα αληθινη.

Ειμαι στο μαγαζι και περιμενοντας πελατεια για δουλεια ηρθε ενας φιλος πελατης και με ρωτησε τι κανω.

Τι να πω;
Μπηκε στο μαγαζι μου για να τσιμπησει κατι και να χαλαρωσει, δεν ηρθε εδω να ακουσει τα δικα μου προβληματα ουτε για τα υπολοιπα των δανειων μου, ουτε και για τα κεσατια τα δικα μου. Του φτανουν τα δικα του.

Ετσι και εσας που ερχεστε εδω στο δικτυακο μου σπιτι δεν θελω να σας κουραζω με τα δικα μου ζορια η με τις δικες μου ανασφαλειες.
Το θελω να μην σας κουραζω αλλα δεν ξερω αν το καταφερνω παντα.

Υπαρχουν πολλοι τροποι εκφρασης και επικοινωνιας και τις περισσοτερες φορες ειναι αδυνατον να κρυψεις, εγω τουλαχιστον δεν μπορω, αυτο που εχεις μεσα σου. Ολο και καποια χαραμαδα υπαρχει στο τειχος της ψυχης, για να βγει προς τα εξω να ξεχυλισει η χαρα μας, η σκασιλα μας, ο καημος μας, και ολα τα υπολοιπα συναισθηματα που εχουμε μεσα μας καλα η ασχημα.

Τελευταια, μια και χωρις μουσικη δεν μπορω να ζησω, παρακολουθω και blogs που κανουν αναρτησεις με μουσικα τραγουδια απο το youtube, αλλωστε και εγω διαθετω ενα τετοιο, ακομη και εκει φαινεται καθαρα αυτο που ξεχυλιζει μεσα απο την ψυχη αυτου που κανει την αναρτηση.
Φυσικα και δεν μου πεφτει λογος για το τι κανει ο καθενας στο δικτυακο του σπιτι αλλα ομως καλο θα ηταν να συνοδευεται η αναρτηση και απο ενα μικρο εστω κειμενακι.

Προσωπικα παροτι μου αρεσει η μουσικη και συνηθως καταλαβαινω τι θελει να πει ενα τραγουδι , η δικη μου ψυχη οταν θελει να ανοιξει την χαραμαδα της το κανει με γραπτο λογο.
Δεν λεω οτι δεν ξερω να επικοινωνω αμμεσα αλλα με τον γραπτο λογο βρισκουν καλυτερα τον δρομο προς τα εξω διαφορα συναισθηματα ειτε χαρας ειτε λυπης ειτε οτιδηποτε αλλο.

Τελειωνοντας αυτη την ανουσια αναρτηση θελω να πω κατι απευθυνομενος στους φιλους μουσικοφιλους σαν εμενα

Μιληστε μας κιολας βρε παιδια γραψτε μας κατι.

Μην ξεχνατε αλλωστε οτι:

scripta manes ( τα γραπτα μενουν)



Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Μερες ΠΑΟΚ

Ειναι ενα κυριακατικο ηλιολουστο απογευμα οταν, νοιωθοντας οτι σαν πατερας και εγω δεν θα ειχα αναμνησεις με τον γιο μου, του προτεινα να παμε στην Τουμπα να παρακολουθησουμε τον αγαπημενο μας ΠΑΟΚ σε ενα παιχνιδι που εδινε με τον Παναθηναικο αν θυμαμαι καλα.
Τηλεφωνησα σε καποιον φιλο και κανονιζοντας να παρει αυτος τα εισητηρια για να μην καθυστερησω, περασα να παρω τον γιο μου απο την δουλεια του, σχολουσε 6.30, και να παμε απο εκει στο γηπεδο.
Φτανοντας λιγο καθυστερημενα στο γηπεδο και κατευθυνομενος προς την θυρα 4 πεφτουμε πανω σε εναν αδιαπεραστο τοιχο απο αντρες, λεμε τωρα, των ΜΑΤ.
Εξηγωντας τον επικεφαλης οτι τα εισητηρια μας περιμενουν μπροστα στην θυρα 4 μαζι με τον φιλο μου, περιμενω να δειξει αν οχι κατανοηση τουλαχιστον ανοχη και να με αφησει να περασω εμενα και το παιδι μου για να παμε να περασουμε το απογευμα μας ησυχα, παρακολουθωντας την αγαπημενη μας ομαδα.

Κι ομως εδω τα αυτονοητα δεν ισχυουν

Εχετε μιλησει ποτε σε ντουβαρι;
Ε σας πληροφορω οτι αν μιλουσα σε ντουβαρι πιο πολυ θα καταλαβαινε, απ οσα καταλαβε ο επικεφαλης των κρανοφορων πραιτωριανων.

Οχι μονο δεν καταλαβαινε αλλα απαξιουσε ακομη και να μου μιλησει.
Ενταξει ρε εξουσια!!!!!!! Δεν σου πουλαω μαγκια!!!!! Δεν με παιρνει!!!!

Οι γενικευσεις δεν μου αρεσουν ετσι και τοτε το μονο που διεκρινα ηταν η βλακεια ενος δικτατορισκου που στο ονομα μιας εξουσιας ψαχνει τροπους να ταλαιπωρει συμπολιτες του

Ειναι ποτε δυνατον βρε αντρακλα με το στρογγυλο κρανος και την τετραγωνη λογικη να παρω το παιδι μου και να παω να κανω ντου στην πορτα;
Δηλαδη με ειδες και μ εκοψες για χουλιγκανο;

Τον ειδα τον αγωνα τελικα αλλα για αλλες αναμνησεις πηγα και αλλες μου εμειναν.

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Στη διαπασων

Θαθελα να αναφερθω σε ενα κατ εξοχην καλοκαιρινο φαινομενο.

Πριν πω οτιδηποτε, οπως πολλοι γνωριζουν, θεωρω κομματι της υποστασης μου την μουσικη και ακουω πολλων ειδων μουσικες και θελω να ειμαι ξεκαθαρος σ αυτο.

Οτι πω λοιπον δεν θα αφορα ουτε τους καλλιτεχνες ουτε και την μουσικη που παιζουν η τραγουδουν.

Αυτο για το οποιο μιλαω αφορα μυαλα. Νομιζω μυαλα κλουβια.
Αφορα ανθρωπους κομπλεξικους και χωρις ιχνος σεβασμου στον απεναντι τους, στον διπλα τους η στον πισω τους.

Οδηγεις λοιπον σε μποτιλιαρισμα, καυσαεριο-ζεστη-ενταση, και ξαφνικα κατι νοιωθεις στο στομαχι σου ταυτοχρονα με τα αυτια σου

Ο διπλα σου, ο πισω σου ο παραπισω σου ειναι;; Αγνωστον!!!!
Δεν τον βλεπεις, τον ακους ομως με ολη την ενταση των μεγαβατ του.

Εισαι στο σπιτι σου και παλι ο εισβολεας του μεσονυχτιου η του μεσημεριου εισβαλει στην ησυχια του σπιτιου σου καβαλα με τον Σφακιανακη η τον Νταλαρα.

Ε δεν μας χεζεις ρε Νταλαρα!!!!!!!

Καμμια φορα αυτα τα ζομπι του θορυβου εντοπιζονται και με το ματι εκτος απο το αυτι και τοτε μπορεις να διακρινεις μια φυσιογνωμια ενος ατομου που βρισκεται σε λαθος μερος.

Λοιπον να φωναξω και εγω κατι στην ΔΙΑΠΑΣΩΝ

Ρε παιδια!!!!!!!!! με το μαλακο τα πανακριβα mp3 σας. Με το μαλακο!!!!!!

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Η κατσικα του γειτονα

O τεως, μακαριστος πια, Αρχιεπισκοπος -"σας παω"-, ειχε πει ενα πολυ ωραιο ανεκδοτακι για την κατσικα του γειτονα. Σας το θυμιζω αν το ξεχασατε.
- "Αφου λοιπον ο θεος εισακουοντας τις προσευχες καποιου πιστου εκπληρωσε την επιθυμια του, δινοντας του την κατσικα που ζητησε, περιμενε να τον δει χαρουμενο , πραγμα το οποιο δεν συνεβαινε. στην ερωτηση γιατι δεν ειναι ικανοποιημενος η απαντηση του ηταν απιστευτα αφοπλιστικη. Τωρα θελω να ψοφησει και η κατσικα του γειτονα."

Συζητωντας χθες μετα απο κρασοκατανυξη σχετικα με τις ανθρωπινες αδυναμιες εφτασε η κουβεντα και στο γιατι να υπαρχει αυτο το συναισθημα στους ανθρωπους .

Γιατι ο ανθρωπος να μην αρκειται σε αυτα που εχει και και να θελει ολο και περισσοτερα;

Γιατι ο ανθρωπος να χαιρεται με την δυστυχια του συνανθρωπου του;

Γιατι τελος, ο ανθρωπος να μην κοιταει την δουλεια του και την προκοπη του μονο αλλα να ενδιαφερεται για την απαξιωση της δουλειας και της προκοπης του συνανθρωπου του;

Φυσικα, αναφερομαι στον κανονα, γιατι εξαιρεσεις και φωτεινα παραδειγματα υπηρχαν και θα υπαρχουν παντα.

Θα ηθελα και εγω μαζι με τον φιλο μου Πετρο, ο οποιος μου εβαλε αυτον τον προβληματισμο , ν ακουσω ποια ειναι η δικη σας γνωμη .

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Θελουν τον Γερμανο τους

Θελω να τα χωσω αγρια γιατι μου αναψαν τα λαμπακια, χωρις να χαμπαριασουν τιποτε.

Εληξε το συμβολαιο μου απο το κινητο μου τηλεφωνο και ειπα να το κανω καρτοκινητο γιατι πια τα τηλεφωνηματα μου περιοριστηκαν πολυ. Συγκεκριμενα επικοινωνω μονο μετα παιδια μου και με την γυναικα μου αντε και με κανεναν φιλο που και που. Γιατι λοιπον να πληρωνω παγια και να δινω λογαριασμο;
"Δεν εχεις λογαριασμο δεν δινεις λογαριασμο", οπως λεει και το μοτο της καμπανιας τους.

Παω λοιπον στον Γερμανο της γειτονιας μου και καθως μπαινω, υπο των ηχων μιας δυνατης ξενης μουσικης , μια πολυ ευγενικη κοπελιτσα με καλησπεριζει.
Της εξηγω τι ειναι αυτο που θελω και μου λεει να παρω κωδικο απο την εταιρεια της κινητης τηλεφωνιας για να γινει ακυρωση του συμβολαιου και αλλαγη σε καρτοκινητο.
Υπο τους ηχους της, ξαναλεω, δυνατης μουσικης υποκρουσης καλω την εταιρεια απο το κινητο μου και μετα απο αναμονη δυο λεπτων μια φωνη μου απανταει και πριν μου δωσει τον κωδικο προσπαθει να μου υποδειξει τις αναγκες μου οσον αφορα την χρηση του κινητου μου.
-Επιτρεψτε μου να γνωριζω τις αναγκες μου καλυτερα απο εσας.

Η αλλαγη τελικα δρομολογηθηκε, αλλα το νευρικο μου συστημα ταρακουνηθηκε.

Πρωτον βρε μαγκες με το καταστημα σας, αν ηθελα να παω σε μπαρ και να ακουσω μουσικη θα πηγαινα σε μπαρ να πιω και κανενα ποτακι, δεν θα ερχομουν σε σας να με ζαλισετε και να με ξεκουφανετε . Ηρθα σε μαγαζι να κανω μια δουλεια δεν ηρθα για να ακουσω νταμπα ντουμπα και να μην μπορω ουτε να ακουστω ουτε να σας ακουσω.

Και δευτερον ας μας αφησουν, ολοι αυτοι οι μυαλοπωλες, να ξερουμε εμεις το καλο μας οσον αφορα τα κινητα μας, τα δανεια μας, και την διαιτα μας και να μην μας πρηζουν τα "ουμπαλα" με την πρωτη ευκαιρια

Επιτελους αφηστε μας ησυχους και μην μας ζαλιζετε τον ερωτα.

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Ετος 2100

-Ετοιμαζομαι για ταξιδι; ειπε
-Για που; Θα φτασεις μεχρι επανω; ψελλισα, αδημονοντας να ακουσω την απαντηση του.
-Μπα οχι!! ακουστηκε φανερα απογοητευμενος. Ξερεις οτι εκει μονο οι τυχεροι μπορουν να φτασουν.

Ζω και εργαζομαι εδω και πολλα χρονια στο εκατοστο πεντηκοστο εκτο επιπεδο που καποτε στην επιφανεια του ηταν μια πολη με το ονομα Θεσσαλονικη.
Τωρα οτι απεμεινε απ αυτην περιβαλλεται απο εναν γυαλινο θολο που μεσα περικλειει λιγη απο την αιγλη του ενδοξου παρελθοντος της.
Τα ταξιδια στην επιφανεια ειναι με σειρα προτεραιοτητας και οι τιμες φυσικα ειναι απλησιαστες για εναν κοινο θνητο των κατω επιπεδων.
H δομη του κοσμου μας ειναι απλη οσο πιο κατω τοσο πιο χαλια.
Στη επιφανεια βρισκεται ολος ο κρατικος μηχανισμος και οι κατοικιες των πλουσιων.
Στο αμμεσως κατω επιπεδο ολα τα τρωκτικα των κατω επιπεδων που ανεληχθηκαν προς τα πανω γλυφοντας και σκαρφαλωνοντας απο τις πλαγιες διοδους.
Καπου στο εικοσι βρισκονται τα γηπεδα και τα εμπορικα κεντρα.
Στα ταρταρα του τελευταιου επιπεδου ζουν φυλασσομενοι οι ισοβιτες και οι εγκλειστοι για πολιτικα και αλλα μη αποδεκτα φρονηματα, συμπολιτες μας.

Το ανεβασμα προς την κορυφη αν δεν γινεται με γλοιωδη τροπο απαιτει διαβατηριο σχολων ανωτερων επιπεδων.

Οι μετακινησεις προς τα πανω γινονται με αυστηρα κριτηρια και παντα απο ελεγχο ανθρωπων του ανω επιπεδου. Η μεταφορα γινεται με αυστηρα επιλεγμενα επιδοτουμενα μεσα που διασφαλιζουν με ασφαλεια την μη επικοινωνια ατομων διαφορετικου επιπεδου.
Οι μετακινησεις προς τα κατω γινονται δωρεαν αλλα δεν υπαρχει ενδιαφερον επειδη κανεις δεν επιθυμει την μεταφορα σε κατωτερο επιπεδο.


Οι εκδρομες σε ανωτερα επιπεδα γινονται με αποκλειστικα εξοδα του ταξιδιωτη αλλα τα ταξιδια προς τα κατω μονο με συνοδεια αστυνομικων και με υποχρεωτικο τον περιορισμο των χεριων.

Εστιατορια δεν υπαρχουν οι ανθρωποι δεν τρωνε.Τρεφονται με χαπια με γευση και συστατικα κρεατος ,ψαριου, και λαχανικων. Τα ποτα οπως και τα τσιγαρα δεν επιτρεπονται πουθενα για να μην μολυνεται ο αερας των ακαπνων. Το εμποριο τους ανθει απο ατομα του συστηματος του δευτερου επιπεδου, των γνωστων ως τρωκτικων
Ο αερας ειναι το πιο πολυτιμο αγαθο και χρεωνεται αναλογα με τις αναπνοες.

Καμερες ελεγχουν την καλη λειτουργια και την τηρηση του νομου. Τυχον αντιδρασεις , εξεγερσεις κτλ καταπνιγονται με ψεκασμο απο τα χωνια που διοχετευουν τον αερα.
Οι αρρωστειες εχουν απαγορευτει δια νομου. Η περιθαλψη ειναι επιτρεπτη μονο στα ανωτερα επιπεδα. Τα νοσοκομεια εκλεισαν και οι ανθρωποι των κατωτερων επιπεδων μολις περασει η παραγωγικη τους ηλικια καταδικαζονται σε αργο θανατο με την μεθοδο της στερησης στοιχειωδων μεσων για την επιβιωση τους.
Δικαιωμα προσβασης σε υπηρεσιες και ωφελειες του συγκροτηματος υπογειας πολης εχουν μονο οι διαθετοντες γνωριμιες με μελη του πρωτου και δευτερου επιπεδου των εξουσιων
.
Η μορφωση των νεων εχει ανατεθει σε εργολαβους και αναλογα του επιπεδου παρεχεται γνωση συμβατη με την καλη λειτουργια του συστηματος.
Η μορφωση που παρεχεται στους παιδες των ανωτερων επιπεδων ειναι μορφωση παραγωγης κλεπτων και απατεωνων . Μορφωση δυναστευσης και χαντακωματος των ανθρωπων που ζουν κατω στα πιο βαθεια επιπεδα.



Ζωντας και δουλευοντας στην καταχνια των υπογειων τρεφονται με κιβδηλα ονειρα που τους παρεχει το συστημα της υπογειας πολης μεσω των οθονων που υποχρεωτικα εχουν σε ολους τους χωρους ακομη και εκει που πρεπει να εισαι μονος, υποχρεουσαι να εχεις ανοικτη τηλεοραση.
Ετσι κυλαει η ζωη για αυτους που ποτε τους δεν ειδαν ηλιο, θαλασσα, βουνα και δεν ξερουν τι θα πει φυση. Δεν υπαρχει γι αυτους ουτε μερα, ουτε νυχτα, ουτε χρονος, ουτε ελπιδα, ουτε μελλον.

Το μελλον που μας ετοιμαζουν ειναι κοντα σχεδον το ζουμε

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Το μπρεικ στο κυκλωμα σας, κυριοι

Δεν ξερω αν το ραδιοφωνο σας αρεσει.
Εμενα παντως απο παντα μου αρεσε. Πιτσιρικος ακομη θυμαμαι τον εαυτο μου να κοιμαται με το ραδιο στο αυτι. Μεγαλη αδυναμια. Με ενα παλιο ραδιοφωνο κληρονομια του παππου μου περασα ολοκληρα βραδυα ακουγοντας, την μια τραγουδια την αλλη διαφορες ραδιοφωνικες συνομιλιες μεταξυ ερασιτεχνων των ερτζιανων κυματων.

Καποτε επιτελους καταφερα και εγω να μπω στο ραδιο και να ακουγεται η φωνη μου στα περατα της Ελλαδας. Με αυτοσχεδιους πομπους, συντονισμενους παντα εκτος της μπαντας του ραδιοφωνου καταφερναμε και συνομιλουσαμε με αλλους "πειρατες" απο μερη μακρινα. Αν καμμια φορα μας επιανε το μερακι βαζαμε και κανενα τραγουδακι για να κρατησουμε συντροφια τα φιλαρακια και να αφιερωσουμε , "απο μενα για σενα" , σε κανενα interesting.

Η μαγεια εκεινης της εποχης ακομη βρισκεται μεσα μου, σε μια ακριτσα του μυαλου και της καρδιας μου.

Σημερα

Σημερα στην εποχη του ιντερνετ και της υψηλης τεχνολογιας τα πραγματα ειναι απλουστερα αλλα το μερακι ειναι που μετραει πανω απ ολα .

Και το μερακι του φιλου μας Γιαννη με τις ανεπαναληπτες εκπομπες του μεσα απο την σελιδα του εδω με γυρισε πολυ στα παλια τοτε που ξημερωνομουν με το παλιο ραδιο στο αυτι.

Μεσα απο μια συλλογη 3750 δισκων 45 στροφων ο Γιαννης μας κραταει συντροφια τα βραδυα και μας κανει ταξιδια στο χθες με την μουσικη του.

Οσοι πιστοι λοιπον προσελθετε. Για παραγγελιες και αλλα το μσν του Γιαννη βρισκεται στο μπλοκ του εδω

Θα ηθελα να τον ευχαριστησω αλλα ξερω οτι δεν ειναι ο τυπος του να δεχεται ευχαριστιες, γιατι οτι κανει, το κανει γιατι πρωτα το απολαμβανει ο ιδιος.

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Σχετικα με τα μπλοκ

Διαβαζω και παρακολουθω πολλα μπλοκς καθημερινα.

Οπως μπορειτε να καταλαβετε, και οπως ειναι πολυ φυσικο αποκλειεται με ολα αυτα που διαβαζω να συμφωνω αλλα εξακολουθω και να τα παρακολουθω και να τα διαβαζω αν δεν ειναι εξαντλητικα μεγαλες οι αναρτησεις των φιλων. Καμμια φορα ομως και μεγαλες να ειναι, αν ειναι καλογραμμενη η αναρτηση παλι την διαβαζω.

Τωρα γιατι τα λεω ολα αυτα;
Βλεπω σε πολλα μπλοκ καποιους φιλους που κανουν σχολιο ασχετο με το θεμα της αναρτησης που σημαινει οτι απλα ψαχνουν σχολια για το μπλοκ τους η αναγνωστες.
Επισης καποιοι φιλοι που τους ειχα για αναγνωστες επειδη ισως τους δυσαρεστησα με καποιες ιδεες μου φυγανε και δεν με παρακολουθουν. Δικαιωμα τους αλλα δεν γινεται συνεχεια και με ολους να συμφωνεις για να κερδιζεις αναγνωστες.

Πιστευω οτι εδω ειμαστε μια κοινωνια που συζηταμε και οχι μια κοινωνια που καθεται καρφωμενη μπροστα στην τηλεοραση ακουγοντας τον Τραγκα να μαλωνει με τον Κακαουνακη.
Πιστευω επισης στην ανταλαγη αποψεων, οι οποιες δεν ειναι απαραιτητο να ειναι και ταυτοσημες.
Ειδα τελευταια καποιους απο τους αναγνωστες μου να απομακρυνονται απο το μπλοκ μου φοβουμενοι ισως μην χαλασουν το ιματζ τους.
Φοβαμαι, οτι δεν θα τους κανω το χατηρι να τους χαιδευω τα αυτια αλλαζοντας το περιεχομενο των αναρτησεων μου.
Δεν μπορω να γραφω αλλα απο τα πιστευω μου για να κερδιζω αναγνωστες και σχολια, οσο κι αν το θελω πολυ αυτο.

Δεχομαι παντα τους αλλους μαζι με τις ιδεες τους, οποιες κι αν ειναι αυτες και θα ηθελα και οι αλλοι ετσι να με δεχονται.

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ

Δεν θέλω με τον κόσμο όλον να γίνομαι κακός, αλλά δεν με αφήνει της βλακείας ο συρφετός. Γιατί μου τη δίνει η τόση αφέλεια του κοσμάκη, και ενώ θέλει αστακό τον ταΐζουν χορταράκι, Τους λεμε κι, ευχαριστώ που τρώμε το τριφύλλι, ενω αυτοί ξαπλωμενοι βασιλείς τρώνε το σταφύλι.Μα όπως λεει ο λαός θα γυρίσει ο τροχός, σπίτι τους θα πάνε τα κλεμένα όμως θα τα φάνε.Με έπιασε το αντάρτικο,και ειπα να πώ δυο λόγια.μήπως τα δουν και φοβηθούν και φύγουν τα λαμόγια.

Αναρτηθηκε απο τον Θαναση

Παμε ΣΤΟΙΧΗΜΑ

"Ολη η Ελλαδα ατελειωτη παραγκα" Ετσι αρχιζει ενα πολυ ωραιο τραγουδι του Νιονιου.

Και παραγκα λεω εγω και ενα απεραντο προποτζιδικο.
Νεοι, γεροι, παιδια, γυναικες ολοι με ενα Δελτιο στο χερι
Αλλος KINO αλλος ΠΡΟΠΟ αλλος παει με το ΣΤΟΙΧΗΜΑ.

Καλα να παθουμε αφου μας αρεσει να τρωμε παραμυθι.

Παει πολυς καιρος που σταματησα να ασχολουμαι με αυτην την κουταμαρα.
Υπνο και αναπαμο δεν ειχα μερα νυχτα, κολλησε το μυαλο μου στην serie b στην μπουντεσλικα και στο τι θα κανει η ΑΕ Νιγριτας της Αγγλιας.
Βρε δεν παει να κανει καμμια δουλεια που θα χανω εγω τον υπνο μου και τα λεφτα μου.

Φυσικα και δεν πιστευω οτι μπορω να αλλαξω την γνωμη κανενος πανω στο θεμα.
Μου φτανει που αλλαξα την δικη μου.

Ασε το αλλο που ακουω συχνα!!!!!!!!!
Αν το μπαλακι σταματουσε και δεν αλλαζε θεση θα επαιρνα τοσα απο το ΚΙΝΟ. Σιγα και μην στα δινανε εσενα αυτοι. Μηπως δεν εχουν δοντια για να τα φανε;
Η το αλλο;
Αν το 5 ηταν πριν το 6 θα αλλαζε η ζωη μου!! Χαχα
Αν αγορι μου ηταν να ειναι το 5 πριν το 6, κατι αλλο πιθανον θα γινοταν πριν και θα αλλαζε την ζωη σου.
Τι;
Ας πω μερικα. Θα ειχε ας πουμε δουλεια να πας να δουλεψεις και δεν θα ησουν ολη μερα στο προποτζιδικο.

Θα ειχε δουλεια στο μαγαζι και δεν θα προλαβαινες να ανοιξεις εφημεριδα για να μαθεις τι θα κανει η ομαδα του ψαροχωριου της Νορβηγιας με την αντιστοιχη των ξυλοκοπων.

Θα ειχες και περισσοτερο μερακι για ζωη περιμενοντας κατι ουσιαστικο και οχι κατι που αναγεται στην σφαιρα της φαντασιας.

Αλλα ας οψεται η ανεχεια μας και η ευπιστια μας και μας βρισκουν μποσικους και μας δουλευουν.

Παμε ΣΤΟΙΧΗΜΑ λοιπον οτι θα συνεχισουμε να μασαμε παραμυθι;

Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Αναδημοσιευση απο το μπλοκ του Οδυσσεα

Μια ζωή σε θυμάμαι να φεύγεις….

Να ζητάς συγγνώμη….

να τρέχεις πίσω από διάφανες σκέψεις κ εκεί να κρύβεσαι

της φυγής σου το τσιγάρο όμως κρατά φωτιά και καίει

“πονάει η φωτιά έλεγες κι αφήνει σταγόνες σκονισμένης άνοιξης στο δέρμα“

κι εσύ συνεχίζεις να φεύγεις αργά

Να σε βλέπω να σβήνεις ζητάς

Να γιορτάζω την φυγή που διάλεξες

κι όμως εγώ και πάλι σ`απογοητεύω

Μένω σε μια άκρη καπνίζοντας

και σε κοιτάω κι ούτε να γυρίσεις σου ζητώ μα κι ούτε θέλω να σε χάσω

Σε μισώ, σε μισώ και σε σέβομαι

ή μάλλον σ`αγαπάω

και σ`αγαπάω γιατί μου `μαθες πως η ζωή είναι μια ατέλιωτη φυγή απ`το χθες

Οδυσσεας εδω

Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Η γκρινια μου

Λεω να μιλησω για μια συμπεριφορα σημερα.

Και για να προλαβω τυχον παρερμηνιες , αυτα που θα πω αφορουν εμενα.
Θα μιλησω,λοιπον για την γκρινια μου.
Καποιες στιγμες ετσι και χωρις καποιον εμφανη λογο μουρχεται, μας ερχεται καλυτερα, να γκρινιαξουμε.
Ξυπναμε το πρωι και ετσι επειδη ειτε εχουμε πονοκεφαλο, ειτε στραβοκοιμηθηκαμε, ειτε το ονειρο που ειδαμε δεν μας αρεσε ξεσπαμε σε μια ανελεητη και κουραστικη γκρινια.

Νομιζουμε τοτε οτι ξεθυμαινουμε, νομιζουμε οτι ειμαστε καπατσοι και τα λεμε εξω απο τα δοντια,νομιζουμε οτι αυτα που λεμε εκεινη την στιγμη της γκρινιας τα εννοουμε κιολας.
Μεγα λαθος.
Δεν εννοουμε τιποτα εκεινη την στιγμη απο αυτα που λεμε και αμμεσως μολις μας περασει η κακη διαθεση και επανελθουμε στην νορμαλ κατασταση θελουμε οι αλλοι να δειξουν κατανοηση και να μας καταλαβουν.
Πολλες φορες και εγω ακομη δεν αντεχω την γκρινια μου, πολλες φορες σιχαινομαι αυτην την συμπεριφορα μου και ολο δινω υποσχεσεις οτι δεν θα το ξανακανω αλλα ομως ειναι καλυτερα να μην δινω υποσχεσεις που δεν μπορω να τις κρατησω.

Φυσικα δεν ξερω αν μια συγνωμη ειναι αρκετη αλλα εγω την ζηταω. Δεν ξερω βεβαια μεχρι ποτε αυτη μου, η συγνωμη, θα γινεται δεκτη.
Ελπιζω παντα, αλλα δεν ειμαι απολυτα σιγουρος οτι θα την δεχονται για παντα.
Καμμια φορα λεω οτι θα αλλαξω χαρακτηρα αλλα καλο ειναι οπως ειπα και παραπανω να μην δινω υποσχεσεις που δεν μπορω να κρατησω.

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες