Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Κατι να γινει επιτελους

Eπειδη δεν παει αλλο...
Επειδη μπουχτισα... απο τα συνδρομα που με κυνηγανε.
Επειδη βαρεθηκα τις παπαριες ολωνων των σωτηρων που μου ζητανε ολο και περισσοτερο να κοβω την μπουκια μου ενω αυτοι τρωνε αστακο με χρυσα κουταλια, θελω να φυγω απο αυτην την χωρα.
Θελω να φυγω απο μια χωρα που ολο και περισσοτερο μου ζηταει να μην ζω τωρα για να ζησω αυριο.


Θελω να φυγω απο μια χωρα που για να κανω την δουλεια μου πρεπει να τρεχω λες και ειμαι φυγας.

Θελω να φυγω και να γλυτωσω απο τα λαμογια, απο ολων των ειδων τα αρπαχτικα που για να μου τελειωσουν μια δουλεια θελουν το αναλογο σπρωξιμο.


Νοιωθω τοσο πολυ κουρασμενος που δεν μπορω να σταθω στα ποδια μου, που 12 ωρες δουλεια δεν αρκουν για να ζησω αν οχι ανετα τουλαχιστον χωρις το αγχος για την καλυψη των αναγκων και των υποχρεωσεων μου.

Νοιωθω βαθεια απογοητευση που δεν ειμαι σε θεση να παρεχω στα παιδια μου ανετες σπουδες και αναγκαζονται να δουλευουν και παραλληλα να σπουδαζουν.

Δεν παει αλλο κατι πρεπει να γινει. Κατι πρεπει να κανω. Κατι που να αλλαξει το παρον μου και ισως το μελλον μου.

Το θεμα ειναι οτι μονος μου δεν μπορω να κανω τιποτε. Με
βοηθεια ισως.

10 σχόλια:

  1. ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΕΓΩ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΒΡΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια τέτοια συζήτηση είχα με μια φιλη πίνοντας καφέ. Η συγκεκριμένη κοπέλα με δύο γλώσσες, πτυχίο και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (για το οποίο οι γονείς της έδωσαν τα μαλλιά της κεφαλής τους σε Αγγλικό Πανεπιστήμιο!)και παίρνει 900 ευρώ. Στις δε συνεντεύξεις που πηγαίνει μήπως βρουν κάτι καλύτερο της δίνουν τα ίδια και πιο κάτω για διευθυντική θέση παρακαλώ και άλλοι παλι δεν την προσλαμβάνουν γιατί λένε είναι σε ηλικία γάμου (να ζητήσει συγγνώμη γι αυτό;).

    Άσε δεν ξέρω, έχω τρομάξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδη δεν τα καταφερνεις εσυ με την δουλεια σου και με τις επιλογες σου πιστευεις οτι σου φταιει η χωρα σου;
    Τοσοι και τοσοι παλεψαν και κερδισαν αν δεν μπορεις εσυ να τα βγαλεις περα γιατι δεν εχεις καλο κουμαντο η καλες επιλογες δεν σου φταιει κανεις παρα μονο ο καλος που εχεις.
    Θα προτεινα αν δεν σου αρεσει εδω να πας σε καμμια ινδια η στο Θιβετ και να γινεις μοναχος σαολιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καταλαβες τι σου ειπε ο ανωνυμος γιωργο?

    (ασχετο... γιατι σε τετοια σχολια ολοι μπαινουν ανωνυμη... τι σκατοπαλικαρια εχει αυτη η χωρα? )

    να τον αφησεις να αλωνηζει μονος του εδω... αυτος και ολοι οι πετυχημενοι αυτης της χωρας....
    τι μικροψυχοι που υπαρχουν τελικα σε αυτην την χωρα!!!!

    καλο βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι φυσικά Ανώνυμε.
    Είναι επιλογή της φίλης μου να είναι 33 γιατί η μάνα της τη γέννησε το 1976 κι αυτό ξίνισε τα μούτρα του υποψήφιου εργοδότη.
    Επιλογή δική μου δε να κάνει περικοπές η εταιρία που εργαζόμουν και να με διώξει.
    Επιλογή επίσης δική μου να παίρνω 700 ευρώ όταν γαμήθηκα να σπουδάσω χωρίς τα λεφτά αυτά να τα αποσβέσω ποτέ.
    Κανέναν δεν ξέρω τη σήμερον ημέρα που κέρδισε επειδή πάλεψε.
    Αν πάλη θεωρείται το να κοιμηθείς με τον Προιστάμενο ή να του γλείψεις τα παπάρια οκ συμφωνώ, εδώ δεν μιλάμε για απλή πάλη αλλά για τη μάχη του Δράμαλη! Θέλει δεξιότητα να στήνεις κώλο!
    Και υποθέτω πως το κακό μας το κουμάντο ευθύνεται και για όλα τα παραπάνω αφού πριν 10 χρόνια τότε που σπουδάζαμε Διοίκηση Επιχειρήσεων δεν βγάλαμε τη γυάλινη σφαίρα να προβλέψουμε ότι καλύτερα να γινόμασταν νυχούδες και κομμώτριες!
    Δεν ξέρω ποιός έχει κάλο.
    Εγώ το μόνο που βλέπω είναι μια ανυπόγραφη και εριστική απάντησή σου σε μια πραγματικότητα που ζούμε οι 9 στους 10! Και δυστυχώς αυτή η απάντηση μοιάζει υπερβολικά με αυτή ενός μέσου πολιτικού σήμερα, από αυτούς που ακούμε και ψάχνουμε σακούλα για τον εμετό.
    Είμαι δε τόσο "συγκινημένη" με τη στάση σου απέναντι σε ανθρώπους που ενώ έχουν το πρόβλημά τους η αγένειά σου τους έλειπε, που το μόνο που μου βγαίνει εν μέσω λυγμών είναι να σου δώσω θερμά συγχαρητήρια για την παιδεία σου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά είσαι σοβαρός? Έχεις παράπονο απο την Ελλάδα? Έχεις παράπονο απο αυτούς που την κυβερνάνε? Υπάρχει καλύτερο μέρος απο εδώ? Θάλασσα, μπλε ουρανός, φύση....Τί άλλο θες? Κι αν ζορίζεσαι (γιατί ΜΟΝΟΣ σου ζορίζεσαι, δε σε ζορίζουν οι άλλοι) φάε ουρανό και πιές θάλασσα.

    (το σχόλιο είναι άκρως χιουμοριστικό....φαντάζομαι κατάλαβες ότι την απελπισία σου λίγο ή πολύ την βιώνουμε όλοι...εκτός του ανώνυμου φυσικά αλλά δε μας λέει και το μυστικο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θΑΝΑΣΗ αντε να σε δω πρωθυπουργο και μετα δεν θελω τπτ αλλο χαχχαχαχα

    Κιρκη φταιει γιατι δεν εμεινε στην Αγγλια
    και ηρθε εδω να τυρανιεται

    Φιλε ανωνυμε καλα τα λες ισως και εγω να ελεγα τα ιδια πριν μερικα χρονια. Η ζωη ομως αλλαζει, αλλαζουμε και εμεις και τοτε βλεπουμε οχι μονο κοιταμε.
    Δεν διαφωνω μαζι σου απλα δεν μπορω να κανω αυτο που πιθανον κανεις εσυ. Δεν τρεχω σε κομματικες συγκεντρωσεις ουτε συναγελαζομαι με πολιτικους . Και επιδη δεν θα το κανω ποτε αυτο, ποτε δεν θα αλλαξουμε θεσεις. Μεινε λοιπον στην βολεψη σου και ασε με εμενα ησυχο να γκρινιαζω.

    Ελενα ειδα πολλα, πολλα περισσοτερα απο αυτα που λεει ο ανωνυμος φιλος. Αλλα κατι που ειναι γραμμενο μεσα στα γονιδια μας δεν αλλαζει. Τα παντα μπορουν να αλλαξουν αλλα οχι αυτο που ειμαστε.

    Αχ βρε Κιρκη τι καθεσαι και χανεις τον καιρο σου με κατι τετοιες ιδεες; Οι εννια στους δεκα οπως λες το βιωνουμε αλλα παλι στην λουμπα πεφτουμε.

    Eλπιδα το χιουμορ σου ειναι το καλυτερο βαλσαμο. Αν μπορεις να μου το συνταγογραφησεις.

    Την καλημερα μου σε ολες και σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. στο θιβετ και στην ινδια θα παμε να γινουμε μοναχοι, να μεινει μονος ο ανωνυμος να παλευει με τους δρακους...........
    πολλη κακοψυχος ο ανωνυμος παντως..........εσυ Γιωρικα συνεχισε να τα λες να ξεδινεις και εμεις διπλα σου ειμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. alterego, λέω να την κάνουμε όλοι μας από την Ελλαδίτσα.... Οπου και να πάμε, από δω καλύτερα θα΄μαστε...ας κάτσουν εδώ οι εθνοσωτήρες μας με τον ανώνυμο...Και για να μην είμαι εντελώς μηδενιστική και αγνώμων, ας ερχόμαστε καλοκαίρι για διακοπές γιατί όντως στον τομέα αυτό η χώρα μας είναι ασυναγώνιστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες