Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Ο ξενωνας του κυρ-Βαγγελη

To αρωμα του ζεστου καφε κατεκλυζε την μικρη σαλα, και τρυπουσε τα ρουθουνα ολων των παρευρισκομενων εκει στο μικρο σαλονακι του κυρ-Βαγγελη, με τις παλιες ψαθινες καρεκλες το τραπεζακι και το καναπεδακι , στο μικρο χωριο των ζαγοροχωριων του νομου Ιωαννινων.

Στο τζακι ενα κουτσουρο σιγοκαιγε απο το βραδυ και η θρακα που σχηματισε απλωνε την ζεστασια της και χαλαρωνε τα κορμια.

-Λοιπον παιδια...... ακουστηκε η παντα κεφατη φωνη του κυρ-Βαγγελη, καθως εφερνε τα καφεδακια μεσα απο το κουζινακι, μετα το καφεδακι να ετοιμασω κατι να φατε για πρωινο;

Βαριεστημενα απο τον υπνο ακουστηκε η φωνη μου

-Κυρ-Βαγγελη, κανε οτι θες εμεις τρωμε μεχρι και σκυλο με μαλλια.

-Βαγγελη... Γιωργο ....σκετο Βαγγελη!!!

Παραδιπλα η κουμπαρα μου εψαχνε στο κινητο της για σημα και η παντα γελαστη φυσιογνωμια του οικοδεσποτη μας στο μικρο ξενοδοχειο απαντησε ομολογουμενως με τρομερη αφελεια και μπολικο χιουμορ.

-Ααααα κοριτσι μου μην φοβασαι ...... εδω ποτε δεν εχει σημα.


Μεγαλη κουβεντα ειπες Μεγαλε κυρ-Βαγγελη, μην φοβασαι εδω δεν εχει σημα.

Δεν χρειαζεται να εχει σημα για να περασουμε καλα και να αφοσιωθουμε μονο στην παρεα, μονο στον εαυτο μας

Παντα ενοιωθα μια αγαλλιαση οταν πηγαινα εκει , το τζακι, το ζεστο και οικειο περιβαλλον με εκανε να ξεχναω οτι ημουν σε ξενωνα και ενοιωθα οτι επισκεπτομουν εναν ανθρωπο ζεστο εναν καλο μου φιλο.

Εχω χρονια να παω εκει και ουτε ποτε εμαθα πως περναει τωρα αυτος ο καταπληκτικος ανθρωπος που με την καλοσυνη του καταφερνε να ξεπερναει στην διαχειρηση του μικρου ξενωνα ακομη και τον καλυτερο μανατζερ της μςγαλυτερης ξενοδοχειακης μοναδας, καταφερνε να ασκει μια γοητεια πανω στους πελατες του που ομοια της δεν εχω ξαναδει στην ζωη μου.

Ευχομαι απλα να ειναι καλα και να παιρνει περισσοτερα, απο οσα η ψυχη του, απλοχερα μοιραζει.

5 σχόλια:

  1. σιγουρα θα παιρνει πολλα γιατι βιωνει αυτο που ειπες.....

    δεν φοβαται γιατι εκει δεν εχει σημα.....


    να πας αφου το εχεις στο μυαλο σου ....


    καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελενα οχι δεν νομιζω οτι θα παω.
    Ηταν τοτε πανω απο εβδομηντα και δεν ξερω τι θα συναντησω εκει αν ποτε παω.
    Καλυτερα να μεινει στο μυαλο μου σαν μια καλη αναμνηση απο αυτες που χαιρομαστε οταν τις αναπολουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ.ΜΠΟΡΕΙ ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΣ ΕΚΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΥΡ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΙΣ.ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σπουδαίο πράγμα να πηγαίνεις κάπου και να συναντάς ανθρώπους ζεστούς, φιλόξενους και καλόκαρδους, και συνήθως ο καθένας παίρνει ότι του αξίζει,άρα και εσύ και ο κύριος Βαγγέλης παίρνετε πολλά γιατί αξίζετε και πολλά.
    Κάλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και γω στα Ζαγοροχώρια πέτυχα ένα τόσο καλό οικοδεσπότη. Το πρωινό ήταν παρομοίως γεμάτο ενδιαφέρον και καταπληκτικές μυρωδιές. Μακάρι όλοι οι ξενώνες να ήταν τόσο ζεστοί και ανθρώπινοι, δυστυχώς δεν είναι, αλλά υπάρχουν διάσπαρτα μικρά διαμάντια εδώ και κει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες

Συνεργάτες