Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Ο αφεντης του σπιτιου

Σε εποχες οχι και τοσο μακρινες, οταν η γυναικα ηταν ακομη, τουλαχιστον τυπικα, το ασθενες φυλο, οι γυναικες το προσπερνουσαν αυτο με χιλιους δυο τροπους και τερτιπια προκειμενου τουμπαρουν τον αυστηρο και σατραπη συζυγο τους.

Το κολπο πασιγνωστο απο τοτε "κανε την χαζη" τις ελεγαν οι μαννες τους λιγο πριν την παραδωσουν στον γαμπρο.

Και αυτες ψιλο γαζι τον αφεντη για να κανουν στην ουσια οτι ηθελαν.
Για να ζητησουν κατι τον περιμεναν στην γωνια, οταν θα ηταν στις καλες του η οταν θα ειχε τα κεφια του στο κρεββατι. Τοτε ηταν που πλαγιως του εριχναν την ιδεα για το τι θελανε να κανουν και με τροπο τον εκαναν να πιστευει οτι αυτος το αποφασισε, αυτο που στην ουσια ηθελαν. Και τοτε "οτι πεις αντρα μου" και "εσυ εισαι ο αφεντης του σπιτιου" και ετσι και την δουλεια τους εκαναν και ο αγας στον υπνο του.

Με αυτο το τεχνασμα προωθουσαν τις θελησεις τους και ετσι κανανε κουμαντο στο σπιτι και ολα κυλουσαν ομαλα.


2 σχόλια:

  1. Οι σχέσεις εξουσίας αναγκαστικά οδηγούν τους υπό σε πλάγια τεχνάσματα επιβίωσης. Δεν νομίζω ότι ήταν πονηριά των γυναικών για να κάνουν κακό, απλά ήταν ένας τρόπος να κινητοποιούν τους άνδρες και να προφυλλάσουν την οικογένεια από δεινά.

    Δε νομίζω ότι έκαναν κουμάντο: αν έκαναν κουμάντο, δεν θα είχαν τόσο φόβο μέσα τους. Ευτυχώς τα πράγματα αλλάξανε και πλέον δε χρειάζονται τέτοια τεχνάσματα για να συνεννοηθούν τα δύο φύλα. Το βλέπεις μόνο σε σχέσεις εξουσίας πάλι, αλλά οι γυναίκες πια φεύγουν εύκολα από τέτοιες καταστάσεις.

    Καλό σαββατοκύριακο alterego!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα συμφωνήσω με τη φίλη μου Αγνή . Περάστε να παραλάβετε και το βραβείο σας αγαπητέ φίλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες