Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Ο συλλογος μας

Για να μιλησω για τον εθελοντισμο δεν ειμαι αρμοδιος, Θα μεταφερω καποιες προσωπικες εμπειριες, οσο μπορω πιο κατανοητα.
Εδω και περιπου δυο χρονια ασχολουμαι τις ελευθερες ωρες μου με εναν πολλιτιστικο συλλογο. Τιποτε το ιδιαιτερο. Ολοι εμεις που τον δημιουργησαμε και τον κραταμε ενεργο ειμαστε λιγο πολυ στην ιδια μοιρα, απο πλευρας μορφωσης και δυνατοτητων.
Εναν χορο μια φορα τον χρονο, καμμια κοπη πιτας και καμμια μαζωξη για τσιπουρακι η για καφεδακι στα γραφεια του συλλογου μας.
Αλλα ευτυχως δεν μειναμε μονο στα πανηγυρια και στα γλεντια. Απο την αρχη που ξεκινησαμε ενα πραγμα θελαμε να κανουμε περισσοτερο απ ολα τα προηγουμενα
Θελαμε να δημιουργησουμε μια τραπεζα αιματος με την προοπτικη να βοηθησουμε τους χωριανους μας, μια και ο συλλογος απαρτιζεται απο χωριανους μας που ζουν και εργαζονται στην Θεσσαλονικη.
Σημερα δυο χρονια μετα απο αυτο το ενγχειρημα νοιωθουμε ολοι πολυ ικανοποιημενοι απο το αποτελεσμα. Εχουμε ηδη διοργανωσει δυο ομαδικες αιμοδοσιες και πολλοι εχουν βοηθηθει απο αυτην την ιστορια.
Δουλεψαμε ολοι εθελοντικα για να πετυχουμε κατι για το οποιο πολλοι ωφεληθηκαν. Δεν μειναμε στα μεγαλα λογια αλλα με δουλεια και προσωπικη επαφη καναμε ολα τα μελη του συλλογου να πιστεψουν σε κατι ωραιο και να το υιοθετησουν και ετσι τωρα καμαρωνουμε ολοι μαζι.
Πιστευω τωρα πια οτι ολοι εμεις, χωρις καμμια βοηθεια η ενισχυση απο το κρατος, ειμαστε ικανοι να ορισουμε μονοι μας τα προβληματα και να βρισκουμε λυσεις με παρεμβασεις ουσιαστικες.
Προσφερει ο καθενας οτι μπορει και οτι θελει. Αλλος τον ελευθερο χρονο του αλλος τα χρηματα του και αλλος τις γνωριμιες του.

Με διαφορες χορηγιες απο συντοπιτες μας που προκοψαν επιχειρηματικα και με τα εσοδα του χορου ειμαστε ενας υγιης οικονομικα συλλογος και ευελπιστουμε να συνεχισουμε να ειμαστε, με απωτερο στοχο την επεκταση των δραστηριοτητων μας.

Εδω νομιζω οτι παιζεται το παιχνιδι σημερα, που εθνοσωτηρες μας κατακλυζουν με κορονες και με υποσχεσεις .
Πιστευω ακραδαντα στην ελευθερη παρεμβαση και στον εθελοντισμο ολων μας.
Δεν πιστευω αυτα που μου λενε απο την τηλεοραση την ωρα που ξαπλωνω στον καναπε μου και προσπαθω να ξεκουραστω.
Ελευθερη παρεμβαση στα προβληματα και εθελοντισμος . Νομιζω οτι και αν δεν ειναι η ολοκληρωτικη λυση των προβληματων, ειναι μια καποια λυση.

3 σχόλια:

  1. Καλησπερα σου alterego :))))
    ΠΟλυ ομορφο και δυνατο αυτο που φτιαξατε....εστω και ερασιτεχνικα...
    Και ομως αυτοι οι συλλογοι ειναι που βοηθανε τον κοσμο και οχι οι κρατικοι μηχανισμοι...(αυτοι αφιαφορουν παντελως)
    Ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ στον συλλογο σας!!!!!

    Την καλησπερα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μεγαλωσα με συλογους,συνελευσεις,5-μελες, χωρους,πιτες,ομοσπονδιες .....

    πιστευω οτι μπορουν να κανουν πολλα... το εχω ζησει ... παντα η υσχη εν τη ενωση ( μη μαλωσεις αμα το γραψα λαθος:Ρρρρ)


    καλο βραδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οστρακο βοηθανε και πολυ αλλα δεν θελω να περασω σε λεπτομερειες. Οτι κανουμε το κανουμε και μετα το ξεχναμε

    Ελενα ειναι ο μονος τροπος αντιδρασης στην μιζερια. Ενα μονο θα πω, στην περιοδο αυτη της κρισης πολλα παιδια απο το χωριο που δεν ειχαν δουλεια βοηθηθηκαν και βρηκαν απο αλλους χωριανους που ειχαν στρωμμενες δουλειες.
    Ελενα μακαρι ολοι να κανανε μονο ορθογραφικα λαθη στην ζωη τους.χαχαχα

    Σας ευχαριστω που περασατε. καλο ξημερωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες