Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

ΜΑΧΑΤΜΑ ΓΚΑΝΤΙ

Toν θυμηθηκα χθες μολις ακουσα την ειδηση της δολοφονιας του αστυνομικου απο μια ομαδα ανοητων οσο και ανανδρων, δηθεν επαναστατων.
Υπηρξε αδιαμφισβητητος ηγετης μιας εποχης. στην μεγαλη και μακρινη πατριδα του, την Ινδια.
Καταφερε με την πειθω του λογου του και με την σταση του απεναντι σε ολους και στους συμπατριωτες του και στους κατακτητες της πατριδας του να αλλαξει την ροη της ιστοριας της χωρας του. Καταφερε τοσα πολλα που ουτε ολα τα οπλα και ολες οι σφαιρες του κοσμου θα ηταν ικανες να το
καταφερουν.

Αυτος ηταν που οταν ξεσπασαν ταραχες ξεκινησε απεργια πεινας ζητωντας απο τους συμπατριωτες του να σταματησουν τις βιαιοτητες.
Αυτος ηταν ο μεγαλυτερος πρεσβευτης του δογματος της -μη βιας- και της -μη συνεργασιας- με το συστημα.
Το πολεμησε το συστημα με τα δικα του μεσα και οχι με τα μεσα του συστηματος.

Οχι οπως οι δολοφονοι του αστυνομικου, με οπλα που τους διοχετευσε το συστημα, οχι με μηχανες μεγαλου κυβισμου προιοντα του ιδιου συστηματος.

Πολεμησε το συστημα σεβομενος την ανθρωπινη ζωη

Νομιζω οτι οσοι χρησιμοποιουν τοση βια στις ενεργειες τους οπως οι σεχτοδολοφονοι του αστυνομικου, αργα η γρηγορα οδηγουνται στο μισος και οι οποιες ιδεες τους μπαινουν στο περιθωριο.

Σημερα εγω σαν απλος ανθρωπος το μονο που μπορω να δω ειναι ενα ανηλικο παιδι ορφανο, ενα παιδι που εχασε τον πατερα του, αδικα δολοφονημενο, χαρην καποιας ασαφους ιδεολογιας που οχι μονο στερειται υποβαθρου αλλα και επιχειρηματων.
Μιας ιδεολογιας που οπλιζει τα χερια ανοητων ανθρωπων και σπερνει τον θανατο.

5 σχόλια:

  1. αχ βρε γιωργο.....ολους αυτους τους δηθεν τρομοκρατες,ψυχρους εκτελεστες, θα ελεγα εγω τους γεννα το ιδιο συστημα που τους πολεμαει.τους κραταει αμορφωτους και εξαθλιωμενους ριχνοντας τους κοκκαλακια για δολωματα.καπως πρεπει το συστημα να καταστειλει τελειως τις ατομικες μας ελευθεριες,να βγαζει κονδυλια για την δηθεν ασφαλεια μας και για εξοπλιστικα προγραμματα κατα της τρομοκρατιας.γιαυτο και κραταμε την παιδια χαμηλα,μειωνουν συνεχως τα κονδυλια γι αυτην,και παραγει το συστημα διαρκως αμορφωτους επιστημονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οπως τα λεει η φωτεινη ....

    τι να σγκρινουμε τωρα ... το ..τερας,, προσωπικοτητα ,,γκαντι,, με αυτους?


    καλο μεσημερι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΓΚΑΝΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και λίγα έχουν γραφτεί γι αυτόν τον εξαιρετικό ηγέτη.
    καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φωτεινη συμφωνω αυτη ειναι και η δικη μου παγια αποψη.

    Ελενα εκανα μια ατοπη συγκριση για να δειξω ποιοι ειναι οι αληθινοι επαναστατες. Και θελω να πω επισης πως αν δεν εχεις αποδοχη της κοινωνιας επανασταση δεν κανεις.

    σκρουτζακο νεος εισαι προσπαθησε για το καλυτερο παντα ομως με τον σωστο τροπο.

    Εβιτα δυστυχως τα φωτεινα παραδειγματα το συστημα δεν τα προβαλλει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες