Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Oταν θελεις κατι πολυ...........

Κατα καιρους διαβαζω και εδω στο διαδυκτιο αλλα και σε διαφορα περιοδικα ρησεις και αποφθεγματα διαφορων ανδρων, επιφανων στην πλειοψηφια τους.

Διαβασα λοιπον και την ρηση του δυσμοιρου πλην καλοπροαιρετου Paulo Coelho οτι "Οταν θελεις κατι πολυ ολες οι δυναμεις του συμπαντος συμμαχουν για να το αποκτησεις."

Η αληθεια ειναι οτι οταν θελεις πολυ κατι αν δεν εχεις ισχυρη υποστηριξη απο διαφορα "μεσα" και την απαραιτητη κινητηριο δυναμη του χρηματος δεν προκειται να το αποκτησεις ποτε.

Για να προλαβω τυχον οπαδο αυτης της γνωμης, που πρωτος διατυπωσε ο βραζιλιανος, γεννημενος στο Ριο συγγραφεας, θα πω πως τα πραγματα που ηθελα και θελω πολυ στην ζωη μου δεν τα απεκτησα και πιθανον δεν θα τα αποκτησω ποτε, οχι ομως γιατι δεν το ηθελα πολυ αλλα γιατι ουτε δεκα συμπαντα να συμμαχησουν δεν προκειται να τα αποκτησω.

Ορισμενα πραγματα ειναι πανω απο συμμαχιες και υποκεινται στους νομους της συνομωτικοτητας.

Θα σας μιλησω συγκεκριμμενα για να μην νομιζετε οτι λεω αρλουμπες.

Το να γινω ας πουμε πρωθυπουργος, οχι οτι το ηθελα ποτε, αλλα και αυτοι που ολοι το ηθελαν δεν εγιναν. Εγινε καποιος που η μοιρα του ηταν προδιαγεγραμμενη να γινει. Και με τον επομενο ετσι θα γινει.

Το τζοκερ. Λετε να μην θελει να το κερδισει κανεις αλλος εκτος απ αυτον που το κερδιζει;
Δυστυχως ομως μονον ο ενας κερδιζει.

Λετε να θελει ο φτωχος μεταναστης που δουλευει για να κατασκευαστουν μεγαλοπρεπα εργα να παραμεινει για παντα εργατης;
Θα παραμεινει ομως γιατι διευθυντης και εργοδοτης θα ειναι ο γιος του αφεντικου της κοινοπραξιας που κατασκευαζει το εργο

Στην ζωη για να εκπληρωσεις υψηλους στοχους και να γινεις κατι περισσοτερο απ αυτο που ηταν ο πατερας σου η ο παπους σου θα πρεπει οχι το συμπαν να συμμαχει αλλα η εσυ ο ιδιος να συνομωτεις και να πατας πανω σε πτωματα η καποιος προγονος σου να το εχει κανει ηδη

Με τον σταυρο στο χερι κανεις δεν εφτασε ψηλα.

9 σχόλια:

  1. Ετσι όπως τα λες είναι,πολύ αισιόδοξο τον βρίσκω τον Paulo θα έλεγα;-)
    Καλό Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπητοτατο alterego μου,
    ενα δικιο τοχεις η αληθεια ειναι,
    αλλα σοβαρα τωρα,
    αν καποιο στοχο εχει κανεις στο μυαλο του,
    αρχιζει και η προβλεπτικοτητα να λειτουργει,
    με την εννοια της προετοιμασιας για αυτο που επιθυμει να πραγματοποιησει.(αυτο ηταν το σοβαρο κομματι του σχολιου διοτι ειμεθα και σοβαρα ατομα, οχι τιποτα τυχαιοι...)
    αλλα στην πραγματικοτητα αυτο που ηθελα να σου χαρισω μια και εισαι ο αλλος μου εαυτος ειναι το εξης:
    http://feneritti.blogspot.com/2009/08/blog-post_5725.html
    καλη διασκεδασηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χμ όταν είπες θα μιλήσω συγκεκριμένα δεν περίμενα αυτό ακριβώς που ακολούθησε αλλά εξακολουθώ να διαφωνώ με τον Paulo : όταν θέλεις κάτι πολύ το σύμπαν συνομωτεί με όλους για να σου σπάσει τα νεύρα μέχρι να πάψεις να το θέλεις. τα υπόλοιπα είναι ωραία τσιτάτα για να ρίχνεις γκόμενες.φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η πεπιθεση σου αυτη οτι αυτοι που εχουν χρηματα παταν επι πτωματων ή οτιμε τον σταυρο στο χερι δεν φτανεις ψηλα..... σταματαει το συμπαν ...
    σκεφτικες ποτε οτι δεν εισαι ετοιμος να λαβεις πολλα χρηματα? οτι ισως φοβασαι καταβαθος οτι αν τα αποκτησεις θα γινεις και εσυ αυτο που λες ,,επι πτωματων,, και φυσικα κατι τετοιο δεν το θελεις?!!!
    οι δικες μας φοβιες ειναι αυτες που σταματαν το συμπαν ... το συμπαν δεν εχει κανενα προβλημα να σου δωσει οτι ζητησεις ;)

    καλημερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιτέλους κάποιος που ρίχνει μούτζα σ αυτή τη βλακεία. Τουλάχιστον όταν μιλάμε για τις εδώ συνθήκες, δεν υπάρχει καμία συμπαντική συνομωσία. Η συνομωσία είναι ανθρώπινη και δυστυχώς η χειρότερη. Γιατί μπορεί ν αξίζεις τα πάντα και να'σαι καθαρίστρια. Γιατί μπορεί να μην αξίζεις ούτε για καθαρίστρια, κι όμως να είσαι εκδότης.....έπαψα πια να πιστεύω και σε ρητά και σε θαύματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παντα πιστευα οτι τα αποφθεγματα διαφορων ανδρων(επιφανων ανδρων εστω)ειναι αποψεις που εχουν βγει απο προσωπικες εμπειριες του καθενος.Ηθελε τωρα ο Paulo κατι παρα πολυ και προφανως τα καταφερε και εβγαλε το συμπερασμα του για ολους!Ε ρε μαυρα μεσανυχτα που ειχε!!Τωρα για να λεμε ομως και του Paulo το δικιο προφανως ο συγκεκριμενος επιφανης ανδρας μιλουσε για πιο εφικτα πραγματα απο το να γινει ενας φουκαρας ξαφνικα εκατομμυριουχος η' το να γινεις εσυ αγαπητε μου πρωθυπουργος!
    Παρεπιπτοντως μου εδωσες αφορμη για νεα αναρτηση.Περνα απο το blog μου για καφε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eλενα και αισιοδοξο και πολυ σιγουρο. Ετσι ειναι αυτος. Συγγραφεας με ευπεπτα αναγνωσματα

    Πεταλουδα σ ευχαριστω πολυ περασα και απο σενα και ειδα νασαι καλα να τα λεμε απο εδω.

    Δεσποινα ετσι ακριβως οπως το διατυπωσες ειναι. Κανει οτι ειναι δυνατον να σου σπαει τα νευρα.
    Οσο για τα δικα μου παραδειγματα συμφωνω ειναι λιγο τραβηγμενα αλλα ηθελα να δειξω με εναν σουρεαλιστικο τροπο τι θελω να πω. Και φυσικα δεν μπορουσα να αναφερω προσωπικες εμπειριες. Ελπιζω να καταλαβαινεις.

    Ελενα χαχαχαχα παντα η γνωμη σου τσακιζει πεποιθησεις ετων. Ισως και ναχεις δικιο. Θα διαλογιστω πανω σ αυτην την αποψη που λες.

    Μαγισσα επειδη συμφωνω απολυτα με την αποψη σου θελω να σου προτεινω αν εχεις χρονο και διαθεση να διαβασεις το βιβλιο "Εγχειριδιο βλακειας" του Διονυση Χαριτοπουλου εκει θα βρεις πολλες αποψεις αναλογες με αυτην που κατεθεσες εδω και θα δεις ποσο δικιο εχεις Εννοω γι αυτο που ειπες για την καθαριστρια.
    Ισως κανω αναρτηση καποιο αποσπασμα απο αυτο το βιβλιο στο μπλοκ μου. Δεν ξερω ομως αν επιτρεπεται αυτο.

    dalibu αν διαβασεις τον "Αλχημιστη" του θα καταλαβεις τι θελει να πει. Μια ιστοριουλα απλη την εντυσε με φιλοσοφιες.

    Αγαπητες μου φιλες σας ευχαριστω που με τιμησατε και παλι με τα σχολια σας και ευχομαι καλη βδομαδα και καλο μηνα να εχετε ολες σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχεις δίκιο 100% . Πολλές φορές θέλουμε το ίδιο πραγμα με κάποιον άλλο . Ίσως το θέλουμε περισσότερο απο αυτόν. Άλλα εκείνος εχει κάποιες καλύτερς βάσεις από εμάς και το αποκτάει τελικά αυτός . Εκεί είναι που νιώθουμε το πόσο αδύναμοι είμαστε στο να πραγματοποιήσουμε κάτι που το θέλουμε , το λαχταρούμε .. Πικραμενος απο ζωη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aνωνυμε απο το οτι βρηκες αυτην την αναρτηση που την εκανα εδω και πολυ καιρο και την σχολιασες καταλαβαινω οτι αγκιξε ευαισθητες χορδες της προσωπικης σου ζωης.
    Οχι δεν ειμαι πικραμενος απο την ζωη μου ουτε και πιστευω οτι επρεπε να παρω περισσοτερα απο αυτην.
    Μιλησα γενικα, μιλησα για ανθρωπους που δικαιουνται αλλα δεν πηραν.
    Νομιζω οτι ενας απο αυτους εισαι και εσυ.

    Ευχομαι η ζωη απο εδω και περα να μην σου στερησει αυτα που δικαιωματικα σου ανηκουν

    Καλο σου απογευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες

Συνεργάτες