Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Ετος 2100

-Ετοιμαζομαι για ταξιδι; ειπε
-Για που; Θα φτασεις μεχρι επανω; ψελλισα, αδημονοντας να ακουσω την απαντηση του.
-Μπα οχι!! ακουστηκε φανερα απογοητευμενος. Ξερεις οτι εκει μονο οι τυχεροι μπορουν να φτασουν.

Ζω και εργαζομαι εδω και πολλα χρονια στο εκατοστο πεντηκοστο εκτο επιπεδο που καποτε στην επιφανεια του ηταν μια πολη με το ονομα Θεσσαλονικη.
Τωρα οτι απεμεινε απ αυτην περιβαλλεται απο εναν γυαλινο θολο που μεσα περικλειει λιγη απο την αιγλη του ενδοξου παρελθοντος της.
Τα ταξιδια στην επιφανεια ειναι με σειρα προτεραιοτητας και οι τιμες φυσικα ειναι απλησιαστες για εναν κοινο θνητο των κατω επιπεδων.
H δομη του κοσμου μας ειναι απλη οσο πιο κατω τοσο πιο χαλια.
Στη επιφανεια βρισκεται ολος ο κρατικος μηχανισμος και οι κατοικιες των πλουσιων.
Στο αμμεσως κατω επιπεδο ολα τα τρωκτικα των κατω επιπεδων που ανεληχθηκαν προς τα πανω γλυφοντας και σκαρφαλωνοντας απο τις πλαγιες διοδους.
Καπου στο εικοσι βρισκονται τα γηπεδα και τα εμπορικα κεντρα.
Στα ταρταρα του τελευταιου επιπεδου ζουν φυλασσομενοι οι ισοβιτες και οι εγκλειστοι για πολιτικα και αλλα μη αποδεκτα φρονηματα, συμπολιτες μας.

Το ανεβασμα προς την κορυφη αν δεν γινεται με γλοιωδη τροπο απαιτει διαβατηριο σχολων ανωτερων επιπεδων.

Οι μετακινησεις προς τα πανω γινονται με αυστηρα κριτηρια και παντα απο ελεγχο ανθρωπων του ανω επιπεδου. Η μεταφορα γινεται με αυστηρα επιλεγμενα επιδοτουμενα μεσα που διασφαλιζουν με ασφαλεια την μη επικοινωνια ατομων διαφορετικου επιπεδου.
Οι μετακινησεις προς τα κατω γινονται δωρεαν αλλα δεν υπαρχει ενδιαφερον επειδη κανεις δεν επιθυμει την μεταφορα σε κατωτερο επιπεδο.


Οι εκδρομες σε ανωτερα επιπεδα γινονται με αποκλειστικα εξοδα του ταξιδιωτη αλλα τα ταξιδια προς τα κατω μονο με συνοδεια αστυνομικων και με υποχρεωτικο τον περιορισμο των χεριων.

Εστιατορια δεν υπαρχουν οι ανθρωποι δεν τρωνε.Τρεφονται με χαπια με γευση και συστατικα κρεατος ,ψαριου, και λαχανικων. Τα ποτα οπως και τα τσιγαρα δεν επιτρεπονται πουθενα για να μην μολυνεται ο αερας των ακαπνων. Το εμποριο τους ανθει απο ατομα του συστηματος του δευτερου επιπεδου, των γνωστων ως τρωκτικων
Ο αερας ειναι το πιο πολυτιμο αγαθο και χρεωνεται αναλογα με τις αναπνοες.

Καμερες ελεγχουν την καλη λειτουργια και την τηρηση του νομου. Τυχον αντιδρασεις , εξεγερσεις κτλ καταπνιγονται με ψεκασμο απο τα χωνια που διοχετευουν τον αερα.
Οι αρρωστειες εχουν απαγορευτει δια νομου. Η περιθαλψη ειναι επιτρεπτη μονο στα ανωτερα επιπεδα. Τα νοσοκομεια εκλεισαν και οι ανθρωποι των κατωτερων επιπεδων μολις περασει η παραγωγικη τους ηλικια καταδικαζονται σε αργο θανατο με την μεθοδο της στερησης στοιχειωδων μεσων για την επιβιωση τους.
Δικαιωμα προσβασης σε υπηρεσιες και ωφελειες του συγκροτηματος υπογειας πολης εχουν μονο οι διαθετοντες γνωριμιες με μελη του πρωτου και δευτερου επιπεδου των εξουσιων
.
Η μορφωση των νεων εχει ανατεθει σε εργολαβους και αναλογα του επιπεδου παρεχεται γνωση συμβατη με την καλη λειτουργια του συστηματος.
Η μορφωση που παρεχεται στους παιδες των ανωτερων επιπεδων ειναι μορφωση παραγωγης κλεπτων και απατεωνων . Μορφωση δυναστευσης και χαντακωματος των ανθρωπων που ζουν κατω στα πιο βαθεια επιπεδα.



Ζωντας και δουλευοντας στην καταχνια των υπογειων τρεφονται με κιβδηλα ονειρα που τους παρεχει το συστημα της υπογειας πολης μεσω των οθονων που υποχρεωτικα εχουν σε ολους τους χωρους ακομη και εκει που πρεπει να εισαι μονος, υποχρεουσαι να εχεις ανοικτη τηλεοραση.
Ετσι κυλαει η ζωη για αυτους που ποτε τους δεν ειδαν ηλιο, θαλασσα, βουνα και δεν ξερουν τι θα πει φυση. Δεν υπαρχει γι αυτους ουτε μερα, ουτε νυχτα, ουτε χρονος, ουτε ελπιδα, ουτε μελλον.

Το μελλον που μας ετοιμαζουν ειναι κοντα σχεδον το ζουμε

9 σχόλια:

  1. Αχ, φίλε Alterego. Και λέω αχ, γιατί αυτό δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας όπως κάποιοι θα το θεωρούσαμε. Αν οι άνθρωποι ξεφεύγαμε από το δωρεάν κουτόχορτο που μας πασάρουν για αντιπερισπασμό, θα κατανοούσαμε πλήρως ότι σε αυτήν την κατάσταση οδηγούμεθα.

    Να συμπληρώσω και να προτείνω, ότι όσοι θέλουν ας δουν μια ταινία, βουβού κινηματογράφου, του Fritz Lang, με τίτλο "Metropolis". Θα δείτε πόσα χρόνια μπροστά από την εποχή της ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα καλά τα λες ....
    Μόνο που θα έπρεπε να βάλεις 2010.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τιποτα δεν αλλαξε δηλαδη :/


    καλο βραδυ ....... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιαννη η εσυ τα λες λαθος η το τραγουδι που λεει "κουτοχορτο με πληρωμη" οπως και ναναι παντως κουτοχορτο ειναι. Καθε μερα που περναει ολο και περισσοτερο πειθομαι οτι δεν την γλυτωνουμε με τπτ Εκει μας οδηγουν με τις πολιτικες τους.

    Σκρουτζακο παιζει και να μην ερθει καθολου εστω και αυτο το μελλον.

    Πετσες φοβηθηκα να το βαλω

    Ελενα εσυ δλδ τα βλεπεις ακομη πιο σκουρα τα πραγματα;

    Δεν πιστευα οτι εγραψα αυτην την αναρτηση οταν τελειωσα. Θελω να πω οτι μου βγηκε αυθορμητα και αυτο με προβληματισε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οχι δεν θα θελα να ειναι ετσι ...... αλλα ολοι που γραφουν για το μελλον καπως ετσι τα περιγραφουν ........

    ποσο πιο σκουρα να τα δω δηλ απο αυτην την περιγραφη?:/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω Ελενα αφησα ενα κενο περιπου εκατο χρονων μεχρι να γινουν αυτα. Αυτο σημαινει οτι αν παλεψουμε ισως καταφερουμε να αλλαξει κατι απο αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα ήθελα να είμαι λίγο αισιόδοξη αλλά σε αυτό το θέμα δεν μπορώ... Και αν και δεν ασχολούμαι με αυτά τα θέματα (ή δεν θέλω να ασχολούμαι γιατί θα την ακούσω....) νομίζω πως κάπου εκεί οδηγούμαστε. Θα ήθελα να πιστεύω ότι ίσως κάποια στιγμή να έρθει μια λυτρωτική αλλαγή, αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς (σε όποιο στρώμα και αν ανήκουμε γιατί όλοι έχουν ευθύνη) και μετά να δούμε τον κόσμο που θα φέρουμε τα παιδιά μας..... Γιατί είναι ίσως ο μοναδικός λόγος για τον οποίο αξίζει να παλέψουμε (είσαι γονιός και το ξέρεις καλύτερα.....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπουμπου φυσικα και ειναι λογος να αλλαξουμε τον εαυτο μας και τον κοσμο για τα παιδια μας αλλα πιστεψε με δεν ειναι ο μοναδικος. Πρεπει να αλλαξουμε πρωτα πρωτα για μας και μετα για ολα τα παιδια του κοσμου.
    Καλο σου βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες