Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Η κατσικα του γειτονα

O τεως, μακαριστος πια, Αρχιεπισκοπος -"σας παω"-, ειχε πει ενα πολυ ωραιο ανεκδοτακι για την κατσικα του γειτονα. Σας το θυμιζω αν το ξεχασατε.
- "Αφου λοιπον ο θεος εισακουοντας τις προσευχες καποιου πιστου εκπληρωσε την επιθυμια του, δινοντας του την κατσικα που ζητησε, περιμενε να τον δει χαρουμενο , πραγμα το οποιο δεν συνεβαινε. στην ερωτηση γιατι δεν ειναι ικανοποιημενος η απαντηση του ηταν απιστευτα αφοπλιστικη. Τωρα θελω να ψοφησει και η κατσικα του γειτονα."

Συζητωντας χθες μετα απο κρασοκατανυξη σχετικα με τις ανθρωπινες αδυναμιες εφτασε η κουβεντα και στο γιατι να υπαρχει αυτο το συναισθημα στους ανθρωπους .

Γιατι ο ανθρωπος να μην αρκειται σε αυτα που εχει και και να θελει ολο και περισσοτερα;

Γιατι ο ανθρωπος να χαιρεται με την δυστυχια του συνανθρωπου του;

Γιατι τελος, ο ανθρωπος να μην κοιταει την δουλεια του και την προκοπη του μονο αλλα να ενδιαφερεται για την απαξιωση της δουλειας και της προκοπης του συνανθρωπου του;

Φυσικα, αναφερομαι στον κανονα, γιατι εξαιρεσεις και φωτεινα παραδειγματα υπηρχαν και θα υπαρχουν παντα.

Θα ηθελα και εγω μαζι με τον φιλο μου Πετρο, ο οποιος μου εβαλε αυτον τον προβληματισμο , ν ακουσω ποια ειναι η δικη σας γνωμη .

8 σχόλια:

  1. η δικη μου γνωμη ειναι.οτι ο ανθρωπος γενικα απο την φυση του ζηλευει την προκοπη του αλλου γιατι ο γειτονας και οχι αυτος.η απληστια η ζηλοφθονια ειναι χαρακτηριστικο των ανθρωπων.βεβαια παντα υπαρχουν και οι ελαχιστες εξαιρεσεις που καποιοι δικο τους ψωμι τρωνε και δικο τους καημο τραβανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα συμφωνήσω με τον Θανάση έτσι είναι οι περισσότεροι άνθρωποι από τα αρχαία χρόνια...
    δεν έχει γιατι, απλά ας ψάξουμε τις εξαιρέσεις γιατί αυτοί θα είναι οι φίλοι μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aυτό είναι κυρίως Ελληνικό φαινόμενο....
    Όλα αυτά είναι μια αλυσίδα που μας έχουν βάλει μέσα σε αυτό το τρυπάκι....!!!!
    καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γιατι αν ο καθενας μας καθοταν και σκεφτοταν τι κανει ο ιδιος του .... που ειναι το προβλημα και δεν αναπτισετε οπως ο γειτονας που ζηλευει.... και να το διορθωσει
    θα ειχε βρει την λυση και δεν θα ασχολιοταν με τον γειτονα ......
    αλλα ειναι η ευκολη λυση αυτη .. να ασχολισε με τον γειτονα
    το δυσκολο ειναι να γιρισεις προς τον εαυτο σου και να δεις τι συμβαινει ...

    καλο μεσημερι :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΕΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.ΑΝ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ Η ΖΗΛΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΚΡΟΧΟΛΟΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΒΡΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έχουμε γίνει ζηλιάρηδες και αχόρταγοι με τη δόξα και το χρήμα
    ας δείξουμε τον ίδιο ζήλο και στα πνευματικά

    καλη σου νύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να σου πω,
    δεν πιστευω οτι υπαρχουν κακοι ανθρωποι που θελουν το κακο μας..Πιστευω οτι υπαρχουν κομπλεξικοι και ανασφαλεις ανθρωποι που προσπαθουν να καλυψουν την ανικανοτητα,τα κομπλεξ και τις ανασφαλειες τους,προκαλωντας προβληματα στο διπλανο τους..Αυτο τους κανει να νιωθουν λιγοτερο αποτυχημενοι..χωρις να καταλαβαινουν οτι με αυτο κατεβαινουν και στο τελευταιο σκαλοπατι!!

    Γιατι ρε φιλε?
    Πηρες την κατσικα σου?
    Εκμεταλευσου το και κατσε στην ακρη!!!
    Γιατι ντε και καλα να ψοφησει και η κατσικουλα του διπλα!!
    ΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΛΕΩ ΚΙΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΝΩΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ...ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΔΕΙΞΕ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑΜΠΕΛΗΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΘΥΣΕΙΕΣ ΠΟΛΕΣ ΕΝΩ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΙΠΟΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες